de Trouwdag

25 september 1998 was DE dag. Een late dag in september, maar toch nog zo'n 25 graden. We zullen het wel verdiend hebben.

De nacht ervoor sliep ik, zoals het hoort, bij mijn ouders. 's Ochtends kreeg ik een lekker bordje pap, net zoals vroeger (Bambix Groeiontbijt, we blijven hopen. . . .) en toen kon de dag beginnen. Mooie make-up, kapsel, hoed, jurk, handschoenen. . . we waren er klaar voor. Toch wel super-zenuwachtig ("als-ie het maar mooi vindt"). Maar dat was wel duidelijk, een big smile van oor tot oor. 

We vertrokken in de Landrover voor de fotosessie. Erg aan te raden, om de foto's vooraf te maken. Even lekker met z'n tweeen. We gingen naar het stadswandelpark, het kapelletje en de Collse Watermolen. Om 12.00 uur moesten we bij het gemeentehuis in Nuenen zijn. Daar was het al lekker druk met familie en vrienden. De ambtenaar van de burgerlijke stand deed het erg mooi en persoonlijk; het gesprek vooraf had zeker nut gehad.

Daarna vertrokken we naar ons huis, waar Maikel en Judith al klaar stonden met de champagne. De beide ouders sneden de bruidstaart aan en we konden lekker in de tuin zitten met een broodje en een drankje.

Om 15.00 uur gingen we naar de Martinuskerk, waar ome Jan ons zou trouwen. Dit was voor ons heel bijzonder, omdat ome Jan ook mijn ouders heeft getrouwd. In de kerk draaiden we muziek die voor ons een speciale betekenis had. Deze muziek hadden we op een CD gebrand en die als bedankje aan onze vrienden en familie gegeven met een persoonlijke noot erin. Toen we de kerk uitliepen hadden de kabouters een hele kleurrijke ereboog gemaakt en gooiden vol enthousiasme rijst; hartstikke fijn, dit vonden we 's avonds nog terug in ons ondergoed. . . .

 

Na de kerkdienst vertrokken we naar de Sonnerie in Son en Breugel. Dit is een oud klooster met een hele mooie kapel waar we onze receptie zouden houden. We konden op ons gemak weer lekker in de tuin van een hapje en een drankje genieten.  Daarna gingen we aan tafel, waar we heerlijk hebben gegeten. Om 19.30 uur begon onze receptie, die tot 23.00 uur zou duren. Volgens de mensen van de Sonnerie was de kapel groot genoeg, maar toen ze de enorm lange rij gasten zagen staan, kregen ze het toch wel even benauwd. Het was dan ook lekker druk. De gasten werden ingeluid door de lakeienJudith en Maikel. Dit gaf uiteraard erg leuke reacties en heeft heel veel indruk gemaakt want er wordt nu nog steeds over gepraat.

Toen de gasten waren vertrokken dronken we nog een lekker kopje koffie en kletsten we nog wat na. Opeens tilde Rob mij op en droeg me over de drempel naar de bruidsuite. Daar stond bij het tweepersoons bubbelbad nog champagne voor ons klaar, en lekkere hapjes,  dus dat was heerlijk. De volgende ochtend lekker een luxe ontbijt op de kamer. Echt genieten.

 

 

Een prachtige dag om op terug te kijken. Mooie bruid en bruidegom, stoere auto, heerlijk weer, lieve vrienden en familie, lekker eten en drinken en een heleboel gasten op de receptie. . . kortom, precies zoals we het hadden gehoopt! We hadden ook een huwelijksreis geboekt. Op maandag vertrokken we naar Schiphol voor een weekje Puerto Rico en een weekje cruisen op de Carribean. . .