het Aanzoek

Het begon allemaal al begin jaren 80. Als pubers vonden Rob en ik elkaar telkens maar weer. Op een feestje, bij een dropping van de scouting, op stap. . .. het was telkens weer raak. Totdat we ieder een ander vonden waar we een aantal jaren vaste verkering mee kregen. In 1989 echter liep een en ander helemaal anders dan verwacht en troffen we elkaar wederom. Deze keer serieus. Terwijl de vriendenclub zoiets had van he he,, eindelijk!,  was het voor ons echt een nieuw begin. Na een flink aantal jaren verkering, leuke baan, fijne vakanties, een eigen huis en de grote 30 in het vooruitschiet lag de volgende stap voor de hand.

Op vrijdag 24 oktober 1997 ging ik nietsvermoedend naar het werk. De auto moest eerst nog naar de garage, dus Rob benadrukte dat ik via de snelweg moest rijden en niet binnendoor in verband met het opwarmen van de motor. Juist ja, nutch nutch wink wink. Maar goed, technisch als ik ben had ik niets in de gaten. . . . . 

En jawel hoor, daar hing het spandoek over de weg met in levensgrote letters "ANNELIES, WIL JE MET ME TROUWEN ?". Gelukkig was het niet druk op de weg, want ik remde uiteraard flink af en door de tranen zag ik bijna niets meer. Voorbij de afrit stond Rob mij al op te wachten en kreeg ik een envelop met een uitnodiging naar Parijs en Disneyland!!!! Niet te geloven dus.. Alles was al geregeld met de garage, het werk, de scouting., dus we gingen meteen op pad.

 

 

 

Op vrijdag en zaterdag bezochten we alle highlights van Parijs, de Eifeltoren (nog maar 799 dagen tot het jaar 2000), de Sacre Coeur (lekker in het zonnetje de kunstenaars bekijken), Champs de Lycee, Louvre,  enz. enz. . 's Avonds hadden we nog een super romatisch diner op een boot in de Seine! Lekker klef he.

Op zondag en maandag waren we op Eurodisney. We sliepen in het maritieme hotel "Newport Bayclub." Uiteraard hebben we alleen maar samen op het bed gesprongen, want we waren natuurlijk nog niet getrouwd!. . . . Wederom hadden we prachtig weer en we genoten dus met volle teugen.  Lekker popcorn eten op een bankje en uiteraard 's avonds naar de lichtjesparade.

Het weekend was zoals zovaak weer veel te snel voorbij. Van zo'n aanzoek kun je natuurlijk alleen maar dromen. . . . Nu deze stap gezet werd, moest er dus getrouwd worden. Dat deden we een klein jaartje later op 25 september 1998.